![]() Szybkie szukanie |
Sony SW2 (Smartwatch2) - "inteligentny" zegarek
|
15-01-2015, 06:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2015 07:22 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Sony SW2 (Smartwatch2) - "inteligentny" zegarek
w natłoku innych spraw zupełnie zapomniałem wspomnieć o tym, że wyszła aktualizacja oprogramowania "Smartwatch 2" dla androida oraz firmware samego zegarka (głowy sobie nie dam uciąć, ale chyba to było w grudniu 2014)
rewolucji może nie ma, ale jest parę nowości 1) z poziomu aplikacji w telefonie możemy wreszcie sobie posortować kolejność aplikacji na kolejnych ekranach zegarka (i jest to spore ułatwienie, dotychczas można było wybrać jedynie kolejność alfabetyczną, która niekoniecznie była upragniona lub wyświetlanie w/g ilości użyć danej aplikacji, to już lepsze, ale aplikacje "wędrowały" w zależności od częstotliwości używania), oraz można ustawić własne tapety, a nie tylko predefiniowane, (choć to ostatnie chyba było już w którejś z wcześniejszych aktualizacji) 2) pojawił się nowy widżet "nie przeszkadzać", ale jak dotąd nie próbowałem go używać (podejrzewam, że wyłącza wibracje, bądź po prostu przestaje odbierać zdarzenia z telefonu, ale nie wnikałem głębiej czy ma jeszcze jakąkolwiek inną funkcję, a mógłby mieć np. wyciszenie telefonu itp. ale raczej nie ma) szczególnie, że na cyferblacie mam wykorzystane 100% miejsca 3) doszło kilka nowych preinstalowanych tarcz zegarków (obrazek poniżej, są to 4 cyferblaty na końcu listy wyboru), mnie jakoś nie rzuciły na kolana, ale pewnie są osoby którym się spodobają 4) oraz możliwość ustawienia do 3 ekranów głównych (cyferblatów), poprzez aktywowanie ich w programie dla androida (niebieska ramka) w zegarku zmienianych gestem przeciągnięcia w lewo lub prawo ekranu głównego (użytkownicy z pewnością ogarną obsługę w sekundę) jak dla mnie ta opcja nie jest niezbędna, ale umiem sobie wyobrazić, że istnieją osoby które chcą mieć więcej niż się zmieści na pojedynczym cyferblacie (choćby z powodu chęci używania widżetów w większej ich wersji i liczbie), czy po prostu chcą używać któregoś z gotowych cyferblatów pozbawionych miejsca na widżety (tak jak te 4 nowe, chociaż oczywiście niektóre mają takie "bajery" jak cyfrowy sekundnik czy datownik) ![]() w międzyczasie (przed gwiazdką 2014) odbyła się też premiera zegarka "Smartwatch 3" (model SWR50) wprawdzie nie na polskim rynku, ale można go już kupić u nas, niestety w cenach oscylujących wokół 1000zł, oficjalnie w PL jest natomiast dostępna gadający opasko-zegarek "SmartBand Talk SWR30", cena równie nieprzystępna ~700zł, ale to już tematy na inne wątki.... aaa i jeszcze jedna aktualizacja - jednak folia chyba nie ma sensu, nie miałem czasu kupić, potem zapomniałem i noszę SW2 bez żadnej folii ochronnej grubo ponad pół roku i zero rysek (mimo, że szybka jest plastikowa), prawdopodobnie moje wcześniejsze wrażenia wynikały z... tandetności samej folii (folię tego samego producenta co miałem krótki czas na zegarku używam też w telefonie w "super-twardej" wersji i już od dość dawna uważam, że to zakrawa na skandal, aby najdroższe folie na rynku nie miały zewnętrznej warstwy o właściwościach oleofobowych, co jest w zasadzie standartem wśród konstrukcji fabrycznych wyświetlaczy) Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|