[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LTE w Cyfrowym Polsacie, jakie sprzęt?
27-07-2014, 14:13
Odp: RE: LTE w Cyfrowym Polsacie, jakie sprzęt?
(27-07-2014 13:29)J23 napisał(a):  Słuchajcie mam dwa pytania i jeśli ktoś to przerabiał to będę wdzięczny za odpowiedz:
1. Starter internetowy nowy plus na kartę (ta z szalikiem i 2GB netu) ma ważność 14 dni. Orientujecie się może w jakim czasie najpóźniej można go doładować. Nie chodzi mi o zachowanie środków, a jedynie o zachowanie karty do LTE. Leci do kosza, czy warto ją zachować.
Dawniej karta miala rok ważności.na "przychodzące"(oficjalnie nigdzie o tym nie ma) bo na ten numer możesz zadzwonić jak modem ma voice lub wsadzajac w komórkę. Jak jest teraz to nie wiem sadze że dalej tak samo, ewentualna opcja zmiana taryfy na "rok ważności konta" bodajże 3Pln za zmianę i doładowanie 5pln musiałbyś sprawdzić czy najpierw zmiana i doładowanie czy odwrotnie czy np. W pozniejszym terminie doładowanie 5pln (zeby odblokować kartę na "wychodzace" ) zmiana taryfy, doładowanie żeby przedłużyć ważność karty.
Cytat:2. Czy bonusy przeznaczone na neta w w/w prepajdzie można przedłużyć kolejnym doładowaniem, czy też bonus ten jest na z góry ustalony okres czasu - aktualnie 4 miesiące przy doładowaniu za 100 zł i kolejne doładowanie da nowy bonus, ale istniejącego nie wydłuży.
Tu ztcp nadpisuje sie obecny bonus czyli nie uzyskasz doladowujac 2 x 100 podwójnego bonusu a niewykorzstanych MB nie przedluzysz.
Chociaż dla mnie jest to trochu dziwne i trochę nie rozumiem czemu pln zostają na koncie a nie zeruje sie. Mam na to teorie ze,
MB z doładowania sa równe iloczynowi ceny za ilość kilobajtow (300?) Za 1gr lub jakos tak (sprawdz w cenniku), plus bonus który schodzi pierwszy w bilingu.
jeśli nie zjesz bonusu lub zjesz go ale nie wykorzystasz całości kwoty z doładowania to reszta pln zostaje.
Inaczej jej nie wydasz jak na połączenia np. Glosowe (cen nie pamiętam jak była simdata czy iplus prepaid to bylo 1,22pln za minutę Huh sprawdź jeśli mąż starter tam jest cennik zwykle) lub jakies sms premium. A jak doladujesz za 100pln to dostaniesz bonus i możesz tak nabic kilkaset pln których nie zuzyjesz ot tak.
Jak zmienisz taryfę to powinny pozostać te pln na koncie jak ww. Później możesz wrocic do taryfy internetowej ale i tak trzeba doładować zeby byl bonus.

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
[-] 1 użytkownik podziękował użytkownikowi spag za tę wiadomość:
J23 (2014-07-27)
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Odp: RE: LTE w Cyfrowym Polsacie, jakie sprzęt? - spag - 27-07-2014 14:13