![]() Szybkie szukanie |
AeroConn by shilimobi [smartfony,tablety],[Android]
|
12-07-2014, 20:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-03-2016 13:21 przez asmok.)
|
|||
|
|||
![]()
Witam, postanowiłem założyć wątek o aplikacji AeroConn, czyli Aero2 Captcha & Widget. [Edit: zaktualizowałem post o funkcje które doszły w aktualizacjach]
Aplikacja wymaga androida od wersji 2.2 w górę. Podstawowe funkcje:
Do pobrania za darmo z google play: https://play.google.com/store/apps/detai...i.aeroconn oraz Amazonu: http://www.amazon.com/gp/product/B01CX36...m_AeroConn ![]() ![]() ![]() Widget: Pokazuje stan bieżącego połączenia danych (dla 3G i WIFI, na LTE nie testowane) - siłę sygnału w dBm i w "kreskach", - typ połączenia, - nazwę operatora / sieci wifi W przypadku używania w innej sieci niż aero2, należy w ustawieniach wyłączyć sprawdzanie captchy, żeby niepotrzebnie nie tracić transferu. Monitor transferu: Ponieważ na Windows korzystałem z Mobile Partnera, a tam jest zakładka "statystyka", z przyzwyczajenia trochę brakowało mi podobnej funkcji w androidzie. Ekran z monitorowaniem transferu zawiera: - czas sesji (w aero2 powinien się resetować po restarcie po wpisaniu captchy, w innych sieciach zlicza od restartu telefonu) pierwsza wartość to data i godzina od której zliczane są dane, druga to timer, podaje czas przez jaki była włączona transmisja danych. - ilość pobranych i wysłanych danych w sumie przez wifi i gsm (także w sieci lokalnej) - ilość pobranych i wysłanych danych przez gsm - bieżący transfer (na aktywnym połączeniu danych, jeśli domyślnie ruch idzie przez wifi to wifi, jeśli gsm to gsm) - poziom sygnału w dBm (tak jak w widgecie) Wykres przedstawia na bieżąco aktualizowane transfery dla ostatnich 2 minut. Jeden pomiar to średnia z dwóch sekund, dlatego w aero2 pojawiają się "szpilki" o wyższym transferze, gdyby liczyć średnią z dłuższego czasu wyszłoby ~maks. 63kB/s czyli ok 512kbps. Zresztą z tego co zaobserwowałem obecne filtry na routerach aero tak właśnie "nierówno" działają, ale to nie wada, z doświadczenia wiem że taka konfiguracja routera poprawia wydajność przy dużej ilości użytkowników. Obsługa captcha: Aplikacja sprawdza status połączenia i powiadamia o konieczności wpisania nowego kodu. Wyświetla stronę z captcha, a po poprawnym wpisaniu kodu restartuje połączenie. Restart zadalny - aplikacja może także wykryć wpisaną captchę i zrestartować połączenie, jeśli wpiszemy captche np. na komputerze któremu udostępniamy sieć. Ta opcja jeszcze nie działa całkiem poprawnie, więc w ustawieniach domyślnie jest wyłączona. Po włączeniu powinno w zasadzie działać skutecznie, jednak może źle wpłynąć na obciążenie procesora i zużycie baterii. Na razie jest w trakcie testów. Automatyczny restart transmisji danych wykonuje się na połączeniu domyślnym. Można go wyłączyć w ustawieniach. Nie zadziała poprawnie z niektórymi telefonami dualSIM. W przypadku problemów należy przełożyć kartę z aero2 do pierwszego slotu. Pracuję nad tym i wkrótce powinienem dodać opcję restartu działającą na większej liczbie telefonów. Wynika to niestety z faktu, że każdy producent dodaje własną obsługę drugiego slotu, ale niestety nie wszyscy robią to jednakowo, a niektórzy nawet niepoprawnie. Wszelkie uwagi mile widziane. Jeżeli uważacie że można coś zmienić lub dodać, żeby apka była wygodniejsza/ładniejsza to proszę o opinie. I oczywiście będę wdzięczny za wszystkie g+ w sklepie play ![]() ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
AeroConn by shilimobi [smartfony,tablety],[Android] - asmok - 12-07-2014 20:26
RE: AeroConn by shilimobi [smartfony,tablety],[Android] - red4 - 03-11-2014, 20:11
AeroConn by shilimobi [smartfony,tablety],[Android] - jakubd - 03-11-2014, 20:48
AeroConn by shilimobi [smartfony,tablety],[Android] - asmok - 04-11-2014, 15:27
RE: AeroConn by shilimobi [smartfony,tablety],[Android] - red4 - 15-11-2014, 22:17
RE: AeroConn by shilimobi [smartfony,tablety],[Android] - asmok - 24-02-2015, 12:09
RE: AeroConn by shilimobi [smartfony,tablety],[Android] - red4 - 03-03-2015, 11:30
RE: AeroConn by shilimobi [smartfony,tablety],[Android] - asmok - 14-03-2016, 13:12
|