![]() Szybkie szukanie |
Sony SW2 (Smartwatch2) - "inteligentny" zegarek
|
06-07-2014, 17:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2014 17:42 przez szopen.)
|
|||
|
|||
RE: Sony SW2 (Smartwatch2) - "inteligentny" zegarek
(06-07-2014 09:06)grzech1991 napisał(a): - czy wygodnie się go obsługuje palcami (chodzi mi o samą precyzyjność trafenia, czy trzeba uważać itd.). Pytam, bo mam duże dłonie (wysoki wzrost) i nie chciałbym sytuacji gdzie palcem naciskam kilkanaście ikonek. Jako info dodam, że telefon z ekranem 3.2" przy pisaniu klawiaturą muszę się już namęczyć (klawiatura qwerty)na pulpitach z aplikacjami mieści się po 6 ikon więc masz 6 stref dotyku + 3 klawisze dotykowe na ramce zasadniczo ilość stref dotykowych jest mocno ograniczona (SMSów na nim pisał nie będziesz - możesz za to wybrać wcześniej przygotowane na smartfonie gotowce) jam mam spore palce i nie widze problemów w obsłudze (06-07-2014 09:06)grzech1991 napisał(a): - czemu warto kupić folię? Mam obecnie taki zegarek http://produkty-z-bdr.blogspot.com/2013/...ronki.html (z tej oferty, brak na zdjęciu). Bransoleta porysowana, ale nie widać (bo nie ma farby, więc rysa w kolorze bransolety). Szybka według komentarza beznadziejnej jakości - a ja nie mam ani jednej ryski na niej.to zależy od tego co robisz np. w pracy - szkiełko nie jest specjalnie podatne na zarysowania, ale właśnie zależy co się robi - jeśli to praca tylko za biurkiem to ryzyka nie ma, jeśli natomiast naprawiasz np. samochody czy choćby elektronikę to ryzyko uszkodzenia jest już spore zanim zamówiłem folie używałem zegarka bez niej i nic się nie stało, teraz gdy folia jest zniszczona też noszę go bez ochrony, a folia jest zniszczona bo uderzyłem kantem zegarka w przedmiot o ostrych i wystających krawędziach, co spowodowało porysowanie się metalowej krawędzi zegarka i naderwanie i zagięcie folii zabezpieczającej, ale zdarzyło mi się też parę razy uderzyć zegarkiem w kanciaste bądź wręcz ostre przedmioty i prawdopodobnie miałbym już dziury w szkiełku wyświetlacza gdyby nie folia poliwęglanowa właśnie, która wtedy miałem jeszcze w dobrym stanie tak swoją drogą jest to jedna z istotnych wad tego modelu - zegarek jest dość gruby, co nie byłoby jeszcze fatalne gdyby przy okazji nie był tak kanciasty (tu wygrywa pebble i samsungi) skoro już o wadach, to egzemplarze z wadą fabryczną psują się tak: http://forum.xda-developers.com/showthre...?t=2480685 a opis rozbiórki, która skończyła się zniszczeniem zegarka http://forum.xda-developers.com/showthre...?t=2528139 (06-07-2014 09:06)grzech1991 napisał(a): - czy na najnowszym FW da się w SW2 dodawać np. pogodę na główny ekran?tak, chociaż jest to raczej pogoda "bieżąca" a nie prognoza, jakkolwiek ikonka pogody jest klikalna i wywołuje ona aplikacje pogodową (06-07-2014 09:06)grzech1991 napisał(a): No i +10 do:jak dla mnie jest to -10, minus sto, a może nawet minus milion, gdybym się spodziewał niektórych reakcji ludzi jakie spotykam, dałbym sobie siana z jego zakupem chociaż może nie jest tak źle - biorąc pod uwagę oferty niektórych operatorów być może w końcu zdalne wyświetlacze dla telefonów zwane inteligentnymi zegarkami (bo i funkcje zegarków miewają) staną się w końcu na tyle popularne, że używanie czegoś takiego nie będzie budziło zdziwienia, zgorszenia, czy innych dziwnych reakcji włącznie ze sztucznym podwyższaniem cen na podstawie oceny zamożności klienta "na oko" i na koniec - niezła recenzja (brałem pod uwagę podobnych konkurentów), na zdjęciach jest SW2 ze starym firmware, gdzie nie można było edytować zawartości tarczy zegarka, a jedynie wybrać jedną z gotowych tarcz, które praktycznie zawierały tylko zwykły cyferblat bez żadnych widgetów, teraz już można to zrobić (w nieco ograniczony sposób, ale jednak można, wrzucę jakieś screeny jak będę miał więcej czasu) http://www.stuff.tv/smartwatch/sony-smartwatch-2/review Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|