[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dyskryminacja modemów 7,2mb/s ?
29-04-2014, 14:52
Dyskryminacja modemów 7,2mb/s ?
ftalo napisał(a):No mi to wygląda że po prostu odrzucają mój modem w momencie gdy masowo łączą się klienci z szybszymi modemami.
a to zmienia postać rzeczy Wink algorytmy optymalizowania ruchu na BTSie w momencie przeciążenia starają się odrzucić klientów który absorbują zbyt duże zasoby, a więc "pod nóż" idą klienci daleko od stacji bazowej (niski poziom sygnału i co za tym idzie konieczność powtarzania zakłóconych ramek) oraz z modemami najniższych kategorii (te za to zajmują duże szczeliny czasowe)

to zjawisko dotyczy wszystkich sieci 3G u każdego z operatorów, ale w Aero2 jest szczególnie widoczne z braku obsługiwanej sieci 2G

w sieciach W4 (i innych komercyjnych) wcześniejszą fazą jest zrzucenie klienta do 2G, a dopiero w przypadku całkowitego wysycenia sieci (na wszystkich częstotliwościach i w każdej technologii) połączenie zostaje zerwane dla tych modemów które mają mniejsze szanse na poprawne połączenie (największe znaczenie ma poziom sygnału)

w rzeczywistości ten proces jest bardziej skomplikowany, ale potwierdzam fakt, że w kolejce do stacji bazowych uprzywilejowane są modemy kat 14 i wyższych
natomiast modemy kat. 4 i 6 często nie chcą pracować w szczycie w tych samych lokalizacjach gdzie pracowały dawniej, problem może dotyczyć też kat. 8 (tu głównie może to dotyczyć Aero2, ale podobną sytuację zauważyłem też w Play)

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Dyskryminacja modemów 7,2mb/s ? - szopen - 29-04-2014 14:52

MyBB SQL Error

MyBB has experienced an internal SQL error and cannot continue.

SQL Error:
1017 - Can't find file: './c1jdtech_forum/threadviews.MYI' (errno: 2 "No such file or directory")
Query:
INSERT INTO threadviews (tid) VALUES('2822')