[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak obrazów captcha pod Windows XP
26-04-2014, 19:12
Brak obrazów captcha pod Windows XP
Czego mogę/mam szukać?

Oba systemy stawiałem osobiście, oba są czyste od wirusów, trojanów i innych. Oba systemy są na tyle minimalnie obciążone dodatkowymi programami, że można powiedzieć, że to prawie świeże instalacje.
Jeden z XP (na komputerze Fujitsu S400) służy jako serwer wydruku na LPT, mały NAS, oraz komp. obsługujący stary skaner (działający tylko pod XP.
Ten pod którym działa BDI służy wyłącznie do internetu, ma Operę i domyślnego IE.
Z dodatkowych programów tylko MSE i diagnostyczne do dysku, daemon tools, o&o defrag, ccleaner, total commander, winrar i adobe reader 9.
W operze 2 dodaki Adblock i Ghostery, których wyłączanie nic nie zmienia wespół z wyłączeniem MSE i windowsowej Zapory internetowej.
IE przestał całkowicie wyświetlać obrazki jakimkolwiek sposobem bym próbował, ale przekierowanie do ekranu logowania Aero2 działa tu najlepiej! IE nie ma żadnych rozszerzeń - wszystkie te co były domyślnie (widows live, tłumaczenia, wywalam na dzień dobry, jest tylko rozszerzenie wyszukiwarki google, jako domyślnej wyszukiwarki)

od 1.04 nie było problemów z przekierowaniem i wyświetlaniem obrazka captcha, 8.04 - zakończone wsparcie XP - ostatnie łatki zainstalowane, cały czas działa... mija kolejny tydzień, najpierw kapeć przestał się wyświetlać w operze, po ~ 2 dniach w IE.

Ja chętnie poszukam, tylko nie wiem czego mam szukać, bo "jakieś rozszerzenie do systemu" to mi nic nie mówi. Te systemy są prawie gołe i nie tykane w nieodpowiedni sposób i w okresie w którym przestało działać, nic nie było zmieniane, czy instalowane
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Brak obrazów captcha pod Windows XP - saphrii - 26-04-2014 19:12