![]() Szybkie szukanie |
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach
|
10-02-2014, 16:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2014 17:10 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności
Mariusz Sarnowski napisał(a):[...] żadna bateria która nie jest oryginałem nie da tej samej mocyno jeśli chodzi o moc to bym polemizował - nawet te najgorszej jakości przeważnie daje tą samą moc (jest to m.in. funkcja napięcia i rezystancji wewnętrznej, ale zależy też od parametrów obciążenia), natomiast często nie jest w stanie zgromadzić tej samej ilości energii, bo kiepskie podróbki (celowo nie nazywam ich zamiennikami) często mają znacznie mniejszą pojemność od oryginału, a co ważniejsze przeważnie mają znacznie mniejszą faktyczną pojemność od tego co na nich napisano... co jest naprawdę sporym sk*****stwem, bo wielu kupujących chciałoby polegać na parametrach technicznych podanych na obudowie, a to po prostu zwykłe kłamstwa ale... generalnie nie jest prawdą, że tylko producent jest w stanie wyprodukować akumulator o znośnych parametrach i nie może istnieć nić lepszego od "oryginału" - te słowa pochodzą z działów marketingu "znanych producentów", a fakty są takie - akumulatory przeważnie produkowane są przez inne firmy niż widzimy logo na akumulatorze... więc dzięki za naprowadzenie - mam ulubioną firmę w której czasem kupuję zamienniki naprawdę przyzwoitej jakości (a generalnie jest to jedyne źródło z jakiego korzystam w celu zaopatrzenia się w akumulatory przemysłowe, czyli dosyć mocno inne, niż to co używamy w smartfonach czy telefonach ) http://www.batimex.pl/ no i właśnie skłoniłeś mnie do nieco czujniejszego przejrzenia oferty i... okazało się, że mają też trochę modeli o podwyższonej pojemności wraz z gabarytami a teraz z innej beczki Mariusz Sarnowski napisał(a):tamte 30 zł na zamiennik poszło w błoto.tia, tyle, że w moim zamierzeniu temat miał być o tych wyjątkowych zamiennikach, które dla podwyższonej pojemności, zgodnie z zasadami fizyki mają też powiększony rozmiar niestety opisane przeze mnie wyżej zamienniki... nie są tańsze od oryginałów, są od nich droższe lub dużo droższe (no jeszcze dodatkowo dochodzi koszt międzynarodowego kuriera, który jest niebanalny, bo wyższy niż te 70zł które może być wyznacznikiem ceny oryginalnego akumulatora do komórki) no więc jak wspomniałem przeszukałem ofertę batimexu nie pod kątem akumulatorów, które potrzebuję do konkretnych modeli smartfonów (te i tak już jadą do mnie z Hong-Kongu), ale generalnie czy są jakieś większe niż fabryczne z dodatkowymi pleckami i jak się okazało wybór może nie jest oszałamiający, ale jakiś jest... oto wynik (link ze zdjęciami akumulatorów) http://www.batimex.pl/towary.php?idzasto...Viewtype=2 i aby jakoś ładnie zaprezentować wyniki wyszukiwarki musiałem wybrać jakiegoś producenta telefonów, więc wybrałem popularnego Samsunga http://www.batimex.pl/towary.php?idzasto...4%99kszony niestety nie znalazłem tu modeli, akumulatorów, które jadą z HK (i mam nadzieję w końcu dotrą), więc cały czas się łudzę, że może jednak "nie wywaliłem majątku w błoto" (gdyby upragnione modele były dostępne w PL prawdopodobnie byłyby znacznie tańsze, przyznam się, że średnia cena akumulatora zamówionego na dalekim wschodzie to 55$ i jest ona... porównywalna z rynkową wartością smartfonów do których zamówiłem te akumulatory) natomiast kwestię akumulatorów i ich zamienników o standartowych wymiarach można by poruszyć w innym wątku (jeśli dyskusja się rozwinie zrobię podział wątku) Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach - szopen - 10-02-2014, 05:00
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności - jakubd - 10-02-2014, 10:53
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności - Mariusz Sarnowski - 10-02-2014, 12:07
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności - szopen - 10-02-2014 16:54
RE: Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności - grzech1991 - 10-02-2014, 16:55
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach - szopen - 10-02-2014, 17:14
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach - szopen - 11-02-2014, 19:58
Odp: Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach - spag - 11-02-2014, 20:09
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach - szopen - 11-02-2014, 23:59
|