![]() Szybkie szukanie |
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach
|
10-02-2014, 05:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2014 17:02 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach
Jak wiadomo smartfony są naprawdę "głodnymi pożeraczami energii" więc przy intensywnym użytkowaniu fabryczny akumulator często wystarcza zaledwie na 1 dzień
istnieją wprawdzie opatentowane technologie np. sony stamina, bądź oprogramowanie umożliwiające pracę dłużej w zamian za wyłączanie wielu podsystemów telefonu w czasie bezczynności, to jednak czasem nam nie odpowiada takie wyłączanie wszystkiego co się da, ponadto przy intensywnym użytkowaniu smartfona te technologie nie są w stanie pomóc - w takim wypadku może pomóc tylko akumulator o pojemności sporo wyższej od fabrycznej - często stosuje się w takich wypadkach tzw. powerbank, czyli zewnętrzny akumulator wyposażony w złącze USB umożliwiający doładowywanie telefonu, jednak to rozwiązanie nie zawsze jest praktyczne a na 100% nie jest zbyt wygodne ale nie jest to jedyne możliwe rozwiązanie, istnieją azjatyccy producenci wytwarzający akumulatory o dość sporych pojemnościach, a więc i o zwiększonych gabarytach w stosunku do oryginału, takie rozmiary wymuszają zastosowanie jeszcze jednego rozwiązania, tzw. alternatywnych "plecków" telefonu, aby większy akumulator miał się gdzie zmieścić poniżej podaję przykład sklepu takiego producenta (wyniki wyszukiwania w linku są specjalnie spreparowane, aby było widać wyłącznie konstrukcje o których piszę) http://mugen.co/catalogsearch/result/ind...ttery+Door jak widać jest całkiem spory wybór, niestety koszt przesyłki ekonomicznej do Polski to ~25$ (jakkolwiek mimo wysokiego kosztu zdecydowałem się na zamówienie 2 różnych modeli aku) bym zapomniał, kody promocyjne można znaleźć np. tam: http://www.retailmenot.com/view/mugen.co warto wypróbować kilka różnych, bo zniżka bywa różna w zależności od zawartości koszyka, mi się udało zaoszczędzić ~5% kosztów zakupu wiem, od jednego z warszawskich znajomych, że w stolicy jest sklep stacjonarny, gdzie można kupić powiększone akumulatory wraz z pleckami, ale nie mam w tej chwili z tą osobą kontaktu, więc jeśli na forum są osoby posiadające wiedzę gdzie można w PL zdobyć podobne do opisanych wynalazki, to proszę o uzupełnienie tematu PS na allegro szukałem, ale bezskutecznie - może po prostu nie wymyśliłem właściwego magicznego słowa dla wyszukiwarki [edit] zmieniłem tytuł wątku, bo faktycznie pojemność podawana na beznadziejnych podróbkach bywa często i fałszywie podawana jako znacznie większa od oryginału Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach - szopen - 10-02-2014 05:00
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności - jakubd - 10-02-2014, 10:53
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności - Mariusz Sarnowski - 10-02-2014, 12:07
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności - szopen - 10-02-2014, 16:54
RE: Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności - grzech1991 - 10-02-2014, 16:55
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach - szopen - 10-02-2014, 17:14
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach - szopen - 11-02-2014, 19:58
Odp: Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach - spag - 11-02-2014, 20:09
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach - szopen - 11-02-2014, 23:59
|