[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach
10-02-2014, 05:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2014 17:02 przez szopen.)
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach
Jak wiadomo smartfony są naprawdę "głodnymi pożeraczami energii" więc przy intensywnym użytkowaniu fabryczny akumulator często wystarcza zaledwie na 1 dzień

istnieją wprawdzie opatentowane technologie np. sony stamina, bądź oprogramowanie umożliwiające pracę dłużej w zamian za wyłączanie wielu podsystemów telefonu w czasie bezczynności, to jednak czasem nam nie odpowiada takie wyłączanie wszystkiego co się da, ponadto przy intensywnym użytkowaniu smartfona te technologie nie są w stanie pomóc - w takim wypadku może pomóc tylko akumulator o pojemności sporo wyższej od fabrycznej - często stosuje się w takich wypadkach tzw. powerbank, czyli zewnętrzny akumulator wyposażony w złącze USB umożliwiający doładowywanie telefonu, jednak to rozwiązanie nie zawsze jest praktyczne a na 100% nie jest zbyt wygodne

ale nie jest to jedyne możliwe rozwiązanie, istnieją azjatyccy producenci wytwarzający akumulatory o dość sporych pojemnościach, a więc i o zwiększonych gabarytach w stosunku do oryginału, takie rozmiary wymuszają zastosowanie jeszcze jednego rozwiązania, tzw. alternatywnych "plecków" telefonu, aby większy akumulator miał się gdzie zmieścić

poniżej podaję przykład sklepu takiego producenta (wyniki wyszukiwania w linku są specjalnie spreparowane, aby było widać wyłącznie konstrukcje o których piszę)
http://mugen.co/catalogsearch/result/ind...ttery+Door
jak widać jest całkiem spory wybór, niestety koszt przesyłki ekonomicznej do Polski to ~25$ (jakkolwiek mimo wysokiego kosztu zdecydowałem się na zamówienie 2 różnych modeli aku)

bym zapomniał, kody promocyjne można znaleźć np. tam:
http://www.retailmenot.com/view/mugen.co
warto wypróbować kilka różnych, bo zniżka bywa różna w zależności od zawartości koszyka, mi się udało zaoszczędzić ~5% kosztów zakupu

wiem, od jednego z warszawskich znajomych, że w stolicy jest sklep stacjonarny, gdzie można kupić powiększone akumulatory wraz z pleckami, ale nie mam w tej chwili z tą osobą kontaktu, więc jeśli na forum są osoby posiadające wiedzę gdzie można w PL zdobyć podobne do opisanych wynalazki, to proszę o uzupełnienie tematu

PS na allegro szukałem, ale bezskutecznie - może po prostu nie wymyśliłem właściwego magicznego słowa dla wyszukiwarki

[edit] zmieniłem tytuł wątku, bo faktycznie pojemność podawana na beznadziejnych podróbkach bywa często i fałszywie podawana jako znacznie większa od oryginału

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Alternatywne akumulatory o mocno podwyższonej pojemności i gabarytach - szopen - 10-02-2014 05:00

MyBB SQL Error

MyBB has experienced an internal SQL error and cannot continue.

SQL Error:
1017 - Can't find file: './c1jdtech_forum/threadviews.MYI' (errno: 2 "No such file or directory")
Query:
INSERT INTO threadviews (tid) VALUES('2518')