![]() Szybkie szukanie |
Samsung Galaxy Y Duos GT-S6102
|
02-02-2014, 04:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2014 04:53 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Samsung Galaxy Y Duos GT-S6102
z perspektywy czasu (mam dziada już sporo ponad pół roku) mogę napisać, że cierpliwości aby używać ten telefon całe 12m-cy już nie mam, więc wkrótce wymiana na coś też z niskiej półki ale może troszkę lepszego? (w planach mam jeden z niedrogich modeli Xperii, ale zobaczymy)
moje spostrzeżenia: - wadliwa konstrukcja slotu microSD (przy upadkach bądź silniejszych wstrząsach karta przestaje kontaktować, 2x skończyło się to uszkodzeniem systemu plików za 3 razem karta padła chyba na amen) co przy konieczności używania rozwiązań w rodzaju app2sd czy link2sd dyskwalifikuje ten telefon całkowicie - czasami resetowały się ustawienia, która karta ma pracować w 3G (dość często czasem wystarczało wyłączenie telefonu lub rozładowanie akumulatora, jeśli chodzi o wykorzystanie Aero2 to przy takiej zmianie tracimy dostęp do sieci, jeśli obie karty są "zwykłych" operatorów to przełączenie na 2G powoduje mocne spowolnienie transferu) - oraz która z kart SIM jest przeznaczona do transmisji danych (ze 2x przez niecały rok, jednak dla osób używających Aero2 i w związku z tym nie mających włączonego pakietu danych na karcie do rozmów takie przełączenie może spowodować nieprzyjemne skutki finansowe) samorzutnie praca w 3G ustawiała się dla 1 slotu SIM (a ja akurat kartę do obsługi transferu danych miałem zawsze w 2 slocie) - możliwe, że używanie trybu samolotowego miało wpływ na dwie powyżej opisane anomalie (przełączania się trybu pracy kart SIM) ale nie udało mi się tego potwierdzić (używam tego trybu dość często i nie powoduje zazwyczaj nic niepokojącego) - natomiast wyłączenie jednej (dowolnej) karty SIM powoduje całkowity burdel w opisanych wyżej ustawieniach (czasem po włączeniu obie karty były ustawione w tryb 2G, natomiast transmisja danych była systematycznie przerzucana na kartę, która pozostawała włączona - tak jakby telefon nie lubił być offline ![]() - i ostatnia sprawa pomimo instalowania aplikacji na karcie sd, to pamięci systemowej i tak systematycznie ubywa (a np. wskutek wykrzaczenia się karty zostało wygenerowanych kilkadziesiąt MB logów, które oczywiście zajmują pamięć systemową, której jest krytycznie mało) wszystko co powyżej to wady, jednak są i zalety ![]() PS prawie zapomniałem, ale jest też jedna bardzo istotna wada - Android 2.3 i raczej nowszy nie będzie (nawet nie ma szans na coś nieoficjalnego np. CM ze względu na zastosowany chipset Broadcom) producent raczej nie planuje update... Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|