![]() Szybkie szukanie |
Samsung Galaxy Y Duos GT-S6102
|
11-07-2013, 21:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2013 21:33 przez spag.)
|
|||
|
|||
Odp: RE: Samsung Galaxy Y Duos S6102
(11-07-2013 14:42)button napisał(a): Mam ten telefon i stwierdzam że to zabawka dla dzieci , wszystkie te nowe smartfony to zabawki dla dzieci.Masz duos i masz problem, tez to nokia wydaje mi sie zabawką dla dzieci, ponizej polemika. Kiedyś dla mnie przywiązanie do nokii było prawie jak moherow do Radio Ma ryja, ale w pewnym momencie powiedziałem dość Cytat:Telefon nie chce zapisywać na karcie pamięci !Tzn czego ci nie chce zapisać zdjęć czy co programów, programy można czasem przenieść (zależne od wersji andka i root lub nie) czasem niektórzy zamieniają wpis w systemie ze na pierwszym miejscu jest karta pamięci i apki instalują sie tam Cytat:Rootowanie wiąże się z utratą gwarancji !Fakt Cytat:WiFi to kupa połączy się tylko z jakimś hotpoint !Chyba hotspot, nigdy nie miałem problemu z połączeniem do wifi zarówno hotspot jak i domowe przenośne a nokia czasem mi wariowala (n95) Cytat:GPS też kupa po 10 minutach brak !Gratuluję, ja kiedyś z n95 walczyłem po 20minut zeby zlapac fixa potem spadlo do ok 2minut. wg nokii na route 66 i nokia maps jechałem po polach zamiast autostradą. Na android zwykle jest do minuty bo zwykle wspomaga 3g w zlapaniu fixa. Cytat:Wgrywanie programów i gier jest banalnie proste bez potrzeby instalacji 4 programów na kompie i minimum jednego w telefonie !O czym ty mówisz ? Android i instalacja to ściągnięcie programu dwa kliki instaluj i tyle albo prosto z marketu w telefonie lub na komputerze i market w tle wysyła po wifi/3g program który się sam instaluje na wybrane urządzenie jeśli masz kilka. Twoja nokia to ma? Z doświadczenia z n95 jeśli nie zlamales systemu (ztcp rompatcherem) i masz certyfikat to sciagasz program na kompa podpisujesz kopiujesz do komórki i tam instalujesz chyba Nokię opisałeś. Acha i jeszcze niezgodność miedzy wersjami czeste resety zwiechy etc ze względu na brak pamięci (chyba w porywach to 100Mb ram) task kiler przyjacielem, taka jest nokia na symbianie Cytat:Ma mega aparat,irde,wifi,gps, czytnik kodów, pdf itd...... Wszysko na miejscu !Aparat mega badz poważny optyka carl zeiss ok ale bez przesady nie ma tylu funkcji co samsungi, wifi i gps to pierwszy lepszy android ma, irda w sumie teraz po co ci zeby robil za pilota do tv? Do przesłania plików bt, nfc, wifi direct, scansfer czy inne chmury. Czytnik kodów ztcp czytał tylko qr na zwyklych ean nie działał. Cytat:Nie wiem dlaczego ludzie podniecają się samsungiem bo jest tam angry-birds ?Nie tylko angry birds człowiek żyje. Jeśli masz źle doświadczenia to trudno ale nie porównuj czegoś co jest obecnie z czymś co było może świetne 5-7 lat temu. A nie zapomnij o baterii jaką masz pojemność 900mAh? Do takiego telefonu to porażka, juz e51 mając niniejszy ekran miała 1050mAh, wiadomo że andki to na jeden dzień ale n95 po 4, 5h słuchania muzy podała, andek po 7, 8 jeszcze ma z 10-20% Nie wyznaję ze android to wszystko i coś innego to be, sam miałem chyba z 10 różnych modeli nokii i to bardzo dobre telefony ale w pewnym momencie symbian się zatrzymał i android go przegonil. Wysyłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2 |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|