![]() Szybkie szukanie |
Pytania laika odnośnie instalacji modemu
|
11-07-2013, 09:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2013 09:23 przez koksik111.)
|
|||
|
|||
RE: Pytania laika odnośnie instalacji modemu
Mam dwa a raczej teściowa ma teraz dwa modemy. Poniewaz orange jej słabo chodzi to sprawdziłem z moim aero2 i chodziło u niej o niebo lepiej to namówiłem ją na aero2 i kupno modemu. Skonfigurowałem jak na jdtech jest podane i zadziałało. Znacznie lepiej chodzi niz orange ale jest problem bo nie chce się załączyć orange a ona za niego jeszcze kilka miesięcy płaci i już słyszę "jak to jest że?" itp.
Obojętnie który modem włożę to i tak chce się łączyć przez Play. Nawet jak kliknę w ikonę połączenia orange to wyskakuje okno o hasło ale nie to co wcześniej przy orange i nie łączy. Prosiłbym o podanie krok po kroku tutaj na PWalbo maila koksik11@op.pl instrukcji albo odnośnika gdzie i co zmienić aby zagrało. Chodzi o takie ustawienie aby wkładając odpowiedni modem można go było użyć. Co do konfiguracji to konfigurowałem modem programem topnetinfo bo partnermobile nie umiałem znalezć. Przy konfiguracji z TopNet Info miałem problem z odznaczeniem Konfiguracja AT wchodziłem po kilka razy w ustawienia i z paska i z okienka i dopiero za którymś razem nie wiedzieć czemu zaskoczyło. Nie wiem natomiast czy program MobilePartner mam ściagnąć osobno czy wyszukać w aplikacjach Play. A może to ustawienie w aplikacji od Play że ma być domyślny daje w kość. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|