![]() Szybkie szukanie |
Optymalny sprzęt dla mojego zasięgu
|
06-01-2013, 15:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2013 16:49 przez baranek.)
|
|||
|
|||
Optymalny sprzęt dla mojego zasięgu
Witajcie. Właśnie przesiadam się na Aero2. W tym celu pożyczyłem modem ZTE MF821 żeby sprawdzić czy działa.
Niebieska dioda oznaczająca 3G pojawiała się i znikała. W końcu po 22 udało się nawiązać połączenie - 2 kreski i działało. Na 2 dzień (w ciągu dnia - pojawiała się niebieska dioda i znikała). Zasięg gdy chodzi o mapę pokazuje mi że jest na zewnątrz budynków AERO2. Mieszkam w miejscowości Tartak Brzózki najbliższy nadajnik mam w miejscowość Krze - ok. 4km. http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/52.011828...30465/z/11 I teraz mam pytanie: Jaką najlepiej dobrać konfigurację? Chciałbym modem+router. Np. jak tu gospodarz forum opisywał Huawei 169 +router d100, Czy to byłaby dobra konfiguracja? Nie ukrywam że sprzęt najchętniej zakupiłbym tu w sklepie przyklejonym do forum, żeby mieć już pod aero skonfigurowane. Chodzi mi więc o sprzęt+antenę. Jaka antena w mojej sytuacji byłaby najlepsza? Mogę ją mieć na dachu - ale wtedy długi kabel potrzebny. Czy też może lepiej w pokoju umieścić? Dodam jeszcze że aktualnie mam CDMA w Orange i antenę na dachu - ale rozumiem, że ta antena do aero mi się nie przyda? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|