Forum bloga technologicznego JDtech.pl i użytkowników bezpłatnego dostępu do internetu Aero2

Pełna wersja: Huawei E3131 niebrandowany HiLink
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Kupiłem taki modem niebrandowany po podłaczeniu uruchamia przeglądarke z adresem 192.168.1.1 i działa ok .
Jak go zmusić do działania z TNI - nie widzi go bowiem Menedzer urządzen i w zakładce Porty COM i LPT nie ma go - wgrałemdo PC najnowsze drivery Huawei i dalej nic

???
Kolego przejrzyj posty zawierające tytuł e3131 tam i jest dokładny opis co i jak, to modem hilink on pojawia się w kartach sieciowych w menedżerze urządzeń jako ndis ....
I nie musisz nic instalować dodatkowego tni i inne programy do obsługi modemów nie działają z tym modelem
Piszesz ze działa ok to po co kombinujesz?
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
HiLinki nie działają z Top NetInfo, ani żadnym innym programem.
Ten modem kupil kumpel i na nim nie ma żadnego napisu ż to jakiś HiLink pisze Huawei e3131 i tyle .
No nic dzieki za odpowiedzi jak sie nie da to trudno ;-)
A po co ci TNI jak sterujesz przez przeglądarkę albo nawet na zasadzie wkładasz modem masz połączenie wyciągasz nie ma. Co więcej trzeba.
(28-08-2012 16:58)spag napisał(a): [ -> ]A po co ci TNI jak sterujesz przez przeglądarkę albo nawet na zasadzie wkładasz modem masz połączenie wyciągasz nie ma. Co więcej trzeba.

A no trzeba różne opcje TNI jak sila sygnału,CSQ itp ;-)
To jedna z tych wad HiLinka, o których pisałem kilka razy.
Ale nie można mu wgrać brand PLAY'a ?
oczywiście tylko sobie gdybamy, bo
- nie wiemy, czy wersja hi-link różni się sprzętowo od zwykłego modemu
- a nawet gdyby się nie różniła nie jest znana metoda zmiany firmware hi-link na "normalne" bądź odwrotnie,
więc na tym etapie wiedzy "brandowanie" nie ma sensu, a wręcz jest awykonalne

generalnie nie ma sensu, bo praktycznie zawsze niebrandowane oprogramowanie/dashboard ma sporo wyższe możliwości od oprogramowania brandowanego i okrojonego ściśle pod wymagania konkretnej sieci
Przekierowanie