Forum bloga technologicznego JDtech.pl i użytkowników bezpłatnego dostępu do internetu Aero2

Pełna wersja: e173-u2 i wgranie firmware z play'a - dziwne zachowanie TNI
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witajcie

Zastanawia mnie jeden fakt, dzisiaj zachciało mi się update e173-u2. Ściąłem oficjalne firmware ze strony play'a. Był tam dodatkowy jakiś update, z kolorową ikoną. Zainstalowałem oba. Teraz podczas łączenia się TNI mam komunikat, że częstotliwość została wymuszona czy coś w tym stylu.

Czy to normalne? Czy modem wymaga teraz odblokowania?

Oczywiście, urządzenie jest z oficjalnej dystrybucji. Z góry dzięki Wink
masz na myśli to
http://www.play.pl/pl/obsluga-klienta/po...aweie173u2
a konkretniej
http://www.play.pl/resources/_files/driv...owanie.rar
ikonki wyglądają tak
[Obrazek: attachment.php?aid=258]
ta po lewej, to uaktualnienie oprogramowania układowego (firmware)
a ta po prawej, to aktualizacja dashboardu

a w kwestii zasadniczej, to może wcześniej nie zwróciłeś uwagi na to co pokazuje TNI
(to jest zależne od konfiguracji TNI i się pokazuje też w przypadku modemów nie aktualizowanych)
Czyli wszystko jest OK i działa jak najbardziej w porządku? Dziwne jest to, że nagle zaczął się pokazywać ten komunikat, chociaż może fakt - nie zwracałem na niego uwagi.
Modem po aktualizacji działa przez pewien czas ok a przez resztę cały czas rozłącza. Do tej pory działał bez problemu, czego to jest wina?

Tapnięte z Galaxy S +
Może to jest po prostu wina... nowego firmware?
Właśnie tak obstawiam, w domu (na moim komputerze,a nie tam gdzie na co dzień pracuje) uruchomiłem aplikację playonline i jest ok. TNI sypie błędami. A tablet co chwile się rozłącza... Nadmieniam, że wcześniej działało OK

Da się zrobić downgrade?
dałoby się gdyby ktokolwiek posiadał firmware w takiej wersji jak miałeś kiedyś
masz zapisany numer starej wersji?
Wgrałem starszą wersję z DC-files. Niestety, nie miałem czasu na dokładnie oględziny. Ale wstępne połączenie w TNI udało się bez problemu. Niestety, na komputerze docelowym który używa moja dziewczyna twierdzi, że nadal jej rozłącza -.-. Już nie mam pomysłów.
Nie wiem czemu, ale jak TNI włącza się razem ze startem systemu to ciągle próbuje łączyć i nic. Jak usunie się z autostartu, albo zamknie i włączy ponownie aplikację - działa wszystko bez problemu.
zapewne dlatego, że modem zostaje rozpoznany później niż startuje TNI, ale autor to przewidział i możesz ustawić niezerowe "opóźnienie otwarcia programu"
Przekierowanie