22-09-2018, 17:21
jeśli masz czas, to czemu by nie spróbować? oczywiście wersja win10 musi być zgodna z win7 z oryginalnego klucza
tak swoją drogą po zakończeniu okresu darmowego upgrade do w10 został wprowadzony program upgrade dla korzystających z ułatwień dostępu (ale nie wiem czy to nadal obowiązuje)
jeśli win10 będzie się aktywować tzn. we właściwym czasie był na tym kluczu przeprowadzony proces upgrade
jeśli nie będzie, to nadal można instalować oryginalny win7, a jeśli masz ochotę to możesz podrążyć temat z ułatwieniami dostępu
żaden dysk (ani hdd, ani ssd) nie wymaga wstępnego partycjonowania, ani formatowania, przed instalacją (to nawet nie jest wskazane dla ssd) - instalator daje opcję tworzenia partycji
zaktualizowane sterowniki (względem tego co masz w instalatorze) i oprogramowanie narzędziowe producenta (jeśli istnieje w wersji kompatybilnej z w10) oczywiście są wskazane
swoją drogą jeśli istnieją nowsze stery to windows update je i tak zaktualizuje
PS sprawdź czy obecnie klucz produktu sprawdzony np. tym narzędziem
http://www.rjlsoftware.com/software/util...roductkey/
zgadza się z tym, który jest na naklejce
tak swoją drogą po zakończeniu okresu darmowego upgrade do w10 został wprowadzony program upgrade dla korzystających z ułatwień dostępu (ale nie wiem czy to nadal obowiązuje)
jeśli win10 będzie się aktywować tzn. we właściwym czasie był na tym kluczu przeprowadzony proces upgrade
jeśli nie będzie, to nadal można instalować oryginalny win7, a jeśli masz ochotę to możesz podrążyć temat z ułatwieniami dostępu
żaden dysk (ani hdd, ani ssd) nie wymaga wstępnego partycjonowania, ani formatowania, przed instalacją (to nawet nie jest wskazane dla ssd) - instalator daje opcję tworzenia partycji
zaktualizowane sterowniki (względem tego co masz w instalatorze) i oprogramowanie narzędziowe producenta (jeśli istnieje w wersji kompatybilnej z w10) oczywiście są wskazane
swoją drogą jeśli istnieją nowsze stery to windows update je i tak zaktualizuje
Ekonomista napisał(a):ściągnąć win 10 pro OEM (bo tak ustaliliśmy na PW)nie wiem co ustaliliśmy - miałem na myśli jedynie fakt, że masz wersję OEM (a nie patrzyłem na resztę)
PS sprawdź czy obecnie klucz produktu sprawdzony np. tym narzędziem
http://www.rjlsoftware.com/software/util...roductkey/
zgadza się z tym, który jest na naklejce