Ma ktos może do tego softu link bo nokia jakos ukrywa

a wujek Goo wyrzuca takie bezsensy i pelno software informer(w ogole da sie jakos odsiać ten syf w wynikach bo pelno linkow do jakichs śmiecio-downloaderow) ze szkoda czasu na przejechanie 20 stron
從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
A aplikacja NIM do sterowania modemem jest wbudowana w sam modem.
Tego softu akurat Nokia nie publikuje - tylko w postaci pakietów aktualizacyjnych do modemów, ale te pobierać mogą tylko same... modemy.
W razie czego mam zrzut najnowszego NIM z 21M-02.
O to byłoby super zawartość tego 21m
jakubd napisał(a):tylko w postaci pakietów aktualizacyjnych do modemów, ale te pobierać mogą tylko same... modemy.
otóż to - co za polityka by ukrywać software niezbędne do działania sprzętu, idę o zakład, że gdyby podejrzeć ruch sieciowy znalazłyby się i zwykłe linki
a w razie W to u mnie się pęta 7M-02, więc tez dump jest możliwy
ściągnąłem to do czego powyżej dałem linka - to jest windowsowy NIM dla modemów z serii CS-xx
z tego co pamiętam zastosowano tam ciekawe rozwiązanie - pod windowsem widać CD-ROM z windowsowym oprogramowaniem, pod linuxem z linuxowym, więc jak przypuszczam pod macosx widać soft dla makówki (z manuali wynikało że taki powinien tez gdzieś być)
@jakub
A masz ze zwykłego 21m czy jakiegoś brandowanego? Zależy mi na niebrandowanym
a były brandowane? podejrzewam, że niekoniecznie, bo popularność jest zasadniczo zerowa
Tak Telia chyba też 3 DK miał w ofercie bo na stronie 3.dk są instrukcje
Wysłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2
Mam oba - brandowany Telia oraz bez brandu. Różnica jest jedna - kolor softu

Jedna z wersji: jdtech.pl/upload/nokia21m_nim.zip
faktycznie w tamtych okolicach to trochę bardziej popularny sprzęt niż gdziekolwiek indziej