![]() Szybkie szukanie |
|
Modem mPcie Huawei ME909s-120 nie działa z LTE
|
|
15-06-2026, 14:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2026 14:59 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Modem mPcie Huawei ME909s-120 nie działa z LTE
Yellow napisał(a):Ale ja juz mam na stale zmieniony tryb pracy z ndis na rasCzyli wykonałeś mniej więcej to co wkleiłem wyżej (modem ma być na stale w trybie "tylko RAS") Aby zweryfikować czy modem masz istotnie przełączony wyłącznie w tryb RAS to tak, musisz się połączyć z jego interfejsem sterującym (emulowany port szeregowy PC UI) i wykonać co najmniej jedno polecenie AT konkretnie to AT^SETPORT=? i piszę to jako człowiek, wkleiłem tą instrukcję generowaną przez AI, bo moim zdaniem jest prawidłowa (nie widzę tam żadnego poważnego błędu) oczywiście instrukcja pomija kwestię APN (ale zakładam, że jesteś uparty na TNI i on sobie wyśle odpowiednią instrukcję AT - Kod: AT+CGDCONT=1,"IP","darmowy"---- nie pokazałeś czemu się nie możesz połączyć z portem sterującym - może jest już zajęty? (TNI nie może być uruchomione) eksperymentalnie wyłącz flow control w putty jeśli jesteś pewien, że nic nie korzysta z tego portu szeregowego (reszta ustawień jest raczej prawidłowa) nie wiem też co już sobie rozwaliłeś w tym win10 ale skoro terminalem nie możesz się połączyć ze sterującym portem szeregowym, to zapewne TNI się też nie może z nim połączyć to jak ma działać? nie widzę szans bym mógł pomóc nie mając ani sprzętu, ani windowsa 10 do potencjalnego rozwalenia (i o ile sprzęt z win10 mógłbym zdobyć za klika miesięcy, to podobnego modemu, ani karty SIM Aero2 nie urodzę) Statystyki Folding@home |
|||
|
Wczoraj, 12:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj 12:35 przez Yellow.)
|
|||
|
|||
|
RE: Modem mPcie Huawei ME909s-120 nie działa z LTE
Znalazlem stary huawei e3131, wlozylem obecna karte aero, podlaczylem, zainstalowalem mobile partnera(dla sterownikow), uruchomilem TNI i bez problemu dziala.
Wiele wskazuje na to iż mam modem z tematu przelaczony na tryb RAS(chocby widok urzadzen wg polaczen w managerze urzadzen|), dalem sobie spokoj z Putty bo kompletnie nie umie nawiazac polaczenia z modemem. Nawet juz chcialem sie poddac i uzywac programu Mobile partner ktory zzera za duzo zasobow, zainstalowalem go a tu bardzo mila informacja: program wcale nawet nie potrafi wykryc modemu ME909s-120 ![]() TNI jest jak dotad jedynym programem ktory czesciowo umie dzialac z komendami at i przynajmniej widzi modem. Czesciowo bo ... na wbudowane komendy modemu huawei odpowiada, po komendzie "AT" jest "OK" ale za nic nie umie wykonać AT^SETPORT=? . Odpowiedz mam : "ERROR" . Widok na status TNI jest taki(zalacznik) i nie umie sie polaczyc z siecia. Co do rozwalenia systemu: moze to to bo system jest modyfiukowany (od sromotnika -jesli kojarzysz) wiec odchudzony ale w wersji lite. Z 2 strony standardowa wersja win 10 zjada mi za duzo zasobow i co gorsze bez przerwy cos pobiera z internetu z procesu svchost a szybkosc aero2 jest wiadomo jaka i praktycznie "nie mam " wtedy internetu. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Modem/router TP-LINK M7310 bez baterii | morfik | 2 | 416 |
22-04-2024 22:55 Ostatni post: morfik |
|
| Modem ZTE MF286 czy potrzebne zewnętrzne anteny | bogdanzieba | 4 | 3 849 |
09-03-2021 13:02 Ostatni post: jakubd |
|
| HUAWEI E3372 1. najnowszy firmware 2.firmware od Orange | josephwriter123 | 4 | 9 801 |
14-01-2021 21:53 Ostatni post: Ekonomista |
|
| Huawei e3372s-153 hilink na zwykły pod Linuksem | loginlog | 5 | 7 417 |
24-10-2020 21:52 Ostatni post: szopen |
|
| Huawei E3372h-320 jaki ruter | mbr | 1 | 6 523 |
26-08-2020 09:22 Ostatni post: jakubd |
|

![[-] [-]](images/collapse.gif)

![[-]](images/1/collapse.gif)