[-]
Szybkie szukanie


Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lenovo t420 + modem f5521gw
24-09-2013, 17:54
Post: #1
lenovo t420 + modem f5521gw
Witam
Posiadam sprzęt jak w temacie, aero śmiga pięknie, jednakże chciałbym zlokalizować nadajnik z którym się łącze a jest to możliwe tylko poprzez program top net info. Za pomocą tego programu łączę się z siecią, ale nie pokazuje parametrów BTS`a. Próba uruchomienia komunikacji AT kończy się błędem "Nie otrzymano prawidłowej odpowiedzi z portu. Odpowiedź modemu:". Proszę o rady jak to uruchomićSmile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-09-2013, 11:08
Post: #2
lenovo t420 + modem f5521gw
Korespondowaliśmy już przez email.
Jest jeszcze program MDMA, może on sobie lepiej poradzi?
W TNI jest także funkcja "użyć CGREG zamiast CREG" - ale to dopiero PO połączeniu się przez COM.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-09-2013, 14:46
Post: #3
RE: lenovo t420 + modem f5521gw
MDMA właśnie pobieram. To polecenie CGREG zamiast CREG coś powinno zmienić?Wink zaznaczyłem to ale nic się nie zmieniło;/
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-09-2013, 15:34
Post: #4
lenovo t420 + modem f5521gw
Niektóre modemy raportują dane o sieci za pomocą CGREG a nie domyślnym CREG - np. E3131. Ale ma to znaczenie dopiero, jak połączymy się poprawnie z COMem sterującym modemem.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-09-2013, 15:44
Post: #5
RE: lenovo t420 + modem f5521gw
to w tym wypadku nic się nie zmieniło- połączenie jest, danych nie wyświetla:/
program mdma chyba nie obsługuje modemu- pojawia się okno jak na screenie i nie reaguje na żadne z funkcji (detect device itp).


Załączone pliki Miniatury
       
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-09-2013, 17:17
Post: #6
lenovo t420 + modem f5521gw
Tutaj nie ma włączonej komunikacji AT - dlatego nic nie wyświetla. Ale podobno nie chce wcale się komunikować na tych portach od modemu...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-09-2013, 17:23
Post: #7
Odp: RE: lenovo t420 + modem f5521gw
(25-09-2013 15:44)davidini napisał(a):  to w tym wypadku nic się nie zmieniło- połączenie jest, danych nie wyświetla:/
program mdma chyba nie obsługuje modemu- pojawia się okno jak na screenie i nie reaguje na żadne z funkcji (detect device itp).

A czy masz utworzony profil połączeń o nazwie mdma? Jeśli nie to utwórz z nazwa mdma w topnet_info i z apn darmowy.
Mdma szuka domyślnie tego profilu i
Wtedy łączy

Wysyłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-09-2013, 21:45
Post: #8
RE: lenovo t420 + modem f5521gw
tak. i tak nie łączy- tak jakby wisiał:/
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
30-01-2014, 21:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2014 22:16 przez jakubd.)
Post: #9
RE: lenovo t420 + modem f5521gw
Polecam serdecznie router, nadaje się jako przenośny i stacjonarny. [cenzura]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
30-01-2014, 22:16
Post: #10
lenovo t420 + modem f5521gw
Macie wykupioną u mnie reklamę na blogu. Jak chcecie na forum, to chętnie, ale nie za darmo. Pozostałe posty wywalam.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Modem do Della M6600 Stahlmann 4 805 13-05-2017 13:01
Ostatni post: szopen
  Modem Bandrich b150 lalalala 1 3 750 24-07-2015 01:38
Ostatni post: szopen
  Modem HP hs3110 HSPA+ Justyna0011 1 2 346 19-04-2015 18:17
Ostatni post: szopen
  DELL 5550 i Lenovo X200 [OK] kickick 1 3 658 28-09-2014 16:11
Ostatni post: jtytus67
  Lenovo X220 z modemem Gobi 3000 (MC8355) van gorre 2 4 376 12-08-2014 12:32
Ostatni post: szopen