[-]
Szybkie szukanie


Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Huawei E160e brak portu aplication
21-12-2012, 15:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2013 00:57 przez szopen.)
Post: #1
Huawei E160e brak portu aplication
[Obrazek: yqusunu9.jpg]
Witam
Coś mi zadziwia E160e , wyświetla sieci przy szukaniu ręcznym, ale nie chce się zalogowac a tym bardziej połączyć, czy jest on uszkodzony czy może zablokowany przez operatora, simlock sam sciagnalem chociaż jak widać na zdjęciu numer portu jest przyznany com94 ale niestety to modem jest na tym porcie Angry
Modem świeci na zielono ale to nie brak zasięgu tylko brak rejestracji w sieci i karta jest ok sprawdzone w innym modemie
Wysyłane z mojego S3 LTE za pomocą Tapatalk 2
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
21-12-2012, 18:51
Post: #2
RE: E160e brak portu aplication
To, że modem nie chce się logować do sieci może wskazywać na wrzucenie nieprawidłowego firmware, ale bez PC UI interface trudno powiedzieć.
Próbowałeś wywalić wszystkie sterowniki poza tymi wbudowanymi w modem?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
21-12-2012, 19:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2012 20:48 przez spag.)
Post: #3
Odp: E160e brak portu aplication
Problem w tym że wywalilem soft orange z niego, i jakiś dziwny egzemplarz z jedną kartą świeci na niebiesko ale się nie łączy i czasami są dwa porty com ale nie ma modemu więc pewnie coś modem przeskakuje po com-ach i raz jest jako aplication a raz jako modem
Chyba powodem jaj jest jakiś błąd przy sciagnieciu simlocka , założylem na nowo simlock sciagnalem i dalej to samo.

Ok już wiem gdzie leży problem, jakoś nie lubi ten egzemplarz kart że stanem zerowym na koncie , nie rejestruje do sieci. Druga rzecz chyba ma problem z zapisaniem ustawień po komendzie uruchom wszystkie urządzenia, bo port aplication się pojawia po wysłaniu AT z ta komendą i AT restartuj modem.

Wysyłane z mojego S3 LTE za pomocą Tapatalk 2
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
21-12-2012, 22:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2012 22:05 przez szopen.)
Post: #4
RE: E160e brak portu aplication
sądząc po numerach przydzielonych portów (com 94 i 95) masz już niezły młyn w rejestrze
radziłbym użyć tego
http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html
i zrobić nieco porządku, tj. powywalać wszystkie nieaktywne i nieużywane urządzenia rezerwujące porty szeregowe (oraz stowarzyszone z nimi pozostałe urządzenia)

PS wskazany soft radzi sobie również z urządzaniami, których nie widać w menadżerze urządzeń
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
22-12-2012, 08:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2013 13:29 przez spag.)
Post: #5
Odp: E160e brak portu aplication
Te numery to i tak niskie mam nawet 170+ Big Grin


Jak zrobić backup softu z modemu żeby później wgrac na wszelki wypadek, gdzieś to chyba już było?

Wysyłane z mojego S3 LTE za pomocą Tapatalk 2
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
22-12-2012, 16:21
Post: #6
RE: E160e brak portu aplication
najwygodniejszy jest Huawei Dashboard Toolbox by ToM/UD
http://chomikuj.pl/tomud/Modemy+Huawei/T...e+Programy
warto zarówno utworzyć iso jak i gotowy instalator
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  huawei e3531 s2 nie przełancza automatycznie sieci po zmianie karty? Lorek 6 429 26-09-2017 07:25
Ostatni post: jakubd
  huawei e372 vs Huawei E3531 Lorek 13 3 033 08-03-2017 07:19
Ostatni post: jakubd
Lightbulb Wymuszanie UMTS 900 MHz w modemach Huawei jakubd 185 200 231 04-02-2017 18:11
Ostatni post: jakubd
  Huawei e372 - Linux - zmienne ttyUSB aggman 9 2 069 02-02-2017 01:11
Ostatni post: szopen
  HiLink API dla urządzeń Huawei VipeRsan 33 58 363 11-01-2017 10:06
Ostatni post: marrrecki