[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HP Envy 17-3030ew - 4 dyski twarde, 2 o grubości 12mm
26-09-2017, 09:54
HP Envy 17-3030ew - 4 dyski twarde, 2 o grubości 12mm
Ten laptop maletretuję jako główny od kilku lat i trudno mi zmienić go na kolejny sprzęt, ponieważ jedna jego zaleta mnie rozbroiła:
Umożliwia on instalację aż 4 dysków twardych o najwyższych pojemnościach.

1. Gniazdo mSATA - już dość zabytkowe (teraz obowiązuje M.2), ale idealne na dysk systemowy - 256 GB taki rozsądny i niedrogi rozmiar.
2. Dwa standardowe miejsca na dyski SATA HDD (albo SSD) o bardzo ważnej właściwości: przyjmują grubość dysków nie tylko standardową: 9,5mm, ale także te grubsze: 12mm. Dzięki temu wrzuciłem tam dwie toshiby wyjęte z obudów modeli zewnętrznych o pojemności 1,5TB
3. Jak zwykle napęd CD/DVD/Blu-ray można wymontować, kupić kieszeń i włożyć do niej... kolejny dysk SATA także o grubości 12 mm.

Jedynym innym laptopem, który znalazłem z takimi możliwościami, jest Dell Precision M4800, ale pochodzi z tego samego okresu (procesory o jedną-dwie generacje nowsze od mojego Envy). Tam także można wsadzić 2 dyski SATA, jeden mSATA oraz CD, który można jak zawsze wymienić na kieszeń na dysk.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

MyBB SQL Error

MyBB has experienced an internal SQL error and cannot continue.

SQL Error:
1017 - Can't find file: './c1jdtech_forum/threadviews.MYI' (errno: 2 "No such file or directory")
Query:
INSERT INTO threadviews (tid) VALUES('4967')